Min thaigryta! LCHF

Idag fixade jag middag, och det blev en helt fantastisk god thaigryta! :) Pappa åt så att han fick ont i magen, och jag åt allt lite för mycket jag också :P Det var egentligen meningen att jag bara skulle göra någonting enkelt i ugnen med kycklingen, men när jag väl skulle börja blev jag så sugen på att fixa någonting mer. Här kommer mitt recept! :)
.
Detta innehåller den (2 port):
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1/2 påse frysta wokgrönsaker
  • brysselkål
  • salt
  • färdiga thaikryddor
  • gurkmeja
  • cayennepeppar
  • ca 2 msk creme fraiche

.
Jag började med att skära kycklingen i små tärningar. Sedan stekte jag dem på ganska hög värme i en panna med rapsolja, tills de fått lite färg och är genomstekta. Sedan kryddade jag dem med gurkmeja för att ge dem en fin, gul färg.
.

.
Sedan hällde jag i de frysta grönsakerna som jag låtit tina en aning. Jag lät det steka tills vattnet från grönsakerna dunstat bort och de fått en fin stekyta, så att det precis börjar fastna i stekpannans bottnen. Nu saltade jag lite grand och tillsatte ännu lite gurkmeja.
.

.
Sedan tillsatte jag kokosmjölken. Mmm, nu börjar det lukta gott! Så här fin färg blev det utav gurkmejan. Nu lade jag även i en klick creme fraiche, ungefär 2 msk för att ge grytan en lite fastare konsistens och för att ge den en god smak. Sedan åkte även thaigrytan i. Här fuskar jag lite, jag älskar verkligen thaismaken så jag tar färdigblandade thaikryddor, sådana här:
.

.
Jättegoda kryddor! Jag kryddade och smakade av samtidigt för att få till den lagomt starkt. Det blev ganska mycket, för jag älskar när det är starkt! :) Till detta serverade jag en fin sallad.
.

.
Och det blev grymt gott! :)
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0