Kyckling- och bacon sufflé LCHF

Idag blev det en riktigt god sufflé med kyckling och bacon. Detta receptet har jag fått fram efter många provningar på "äggsmeten", och så här är den som absolut bäst :) Jag brukar variera innehållet, ofta lax eller kyckling. Idag blev det kyckling och bacon!
.
Du behöver:
2 personer
  • 2-3 kycklingfiléer
  • 1 paket bacon
  • smör att steka i
  • 2 ägg
  • 1,5 dl crême fraiche
  • 2-3 dl grädde
  • ca 2 dl riven ost (jag föredrar gouda eller gräddost)
  • salt
  • paprikakrydda
  • cayennepeppar
  • chilipeppar
  • machésallad
  • ca 0,5 paprika
Gör så här:
Börja med att steka baconet så att det blir lagomt stekt och knaprigt. Lägg undan det på papper och låt fettet rinna av en stund. Skär sedan kycklingen i små tärningar, och stek så de blir genomstekta och gärna så de får en fin stekyta.
.
Blanda sedan crême fraiche, grädde och riven ost i en bunke. Smaka av med kryddor och tillsätt sedan äggen. Blanda runt. Lägg i machesalladen och hackad paprika och blanda runt än en gång.
När kycklingen stekt klart, lägg i en lagomt stor ugnssäker form och lite av baconet på. Häll sedan "äggsmeten" över och toppa med ännu lite ost och resten av baconet. In i ugnen i ca 225 grader i ca 20-25 min, tills "äggsmeten" rest sig och fått en fin färg.
.
Servera med en god sallad, eller broccoli/ blomkål!
.

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0