Lammfärsfyllda paprikor LCHF

Idag gjorde vi en av mina favoriträtter här hemma- lammfärsfyllda paprikor!! Min äldsta kusin är här och hälsar på tillsammans med sin nya tjej som jag träffar för första gången. De tyckte också att det var jättegott! :)
Receptet fick vi från början från receptboken "LCHF för tjejer" som är gjord av Cathrine Schuck och Lars-Erik Litsfeldt. Jättebra receptbok! Gillar i princip allt som jag har testat från den :) Så den kan jag varmt rekommendera!
Vi brukar göra om receptet lite grand, lite efter vad man har hemma tillexempel. En gång har vi gjort med grillad kyckling som vi köpte färdig i affären, och en annan gång med tonfisk. Det blir toppen ändå! Men idag gjorde vi med lammfärs, som nog är det godaste ändå. :) Här kommer receptet, omgjort till så som jag tycker är allra godast!! <3
Du behöver: (2-4 portioner)
o 200 g philadelphiaost
o 2 dl creme fraiche
o ca 400 g lammfärs
o 1/2 tsk salt
o 200 g riven ost (i princip vilken som helst, t.ex. gouda eller någon liknande. Parmesan är fantastiskt gott!)
o 1 tsk svartpeppar
o ca 1/2 dl pinjenötter
o 4 paprikor
Gör så här:
Skär först genom paprikan så att det blir två halvor. Släng bort det som finns inuti. Lägg dem på en plåt och grilla dem i 200°C i ca 10 min, så att de får en riktigt fin färg.
Under tiden du väntar på paprikorna, blanda ihop den underbara krämen. :) Blanda ihop philadelphiaosten, creme fraichen, den rivna osten (dock inte all ost, lite av den ska sedan toppa paprikorna). Fräs sedan färsen och blanda sedan i det i krämen. Salta och peppra.
Ta sedan ut paprikorna och låt dem svalna en aning. Lägg i krämen och toppa med ytterligare lite ost samt pinjenötter. Grädda i ugnen i ca 20 min på 200°C.
Åh, det är så gott!!!

Kommentarer
Trackback