Fantastisk köttfärsröra LCHF

Idag har jag varit ledig och passade då på att prova någon ny maträtt. Jag gick till affären och tittade runt lite, plockade åt mig lite saker som jag trodde kunde bli gott. Och ja, resultatet blev underbart!
.
1 portion
Du behöver:
  • ca 200 g köttfärs
  • ca 50 g färst bladspenat
  • ca 1 dl hyvlad vitkål
  • ca 1/2- 1 dl fetaost
  • ca 1 dl grädde
  • ca 1 dl vatten
  • ca 1 dl riven gräddost
  • smör att steka i
  • salt
  • oregano
  • timjan
  • curry
Gör så här:
  1. Smält rikligt med smör i en stekpanna, lägg sedan i köttfärsen. Låt den steka tills vattnet dunstat och den fått en fin yta.
  2. Häll i vattnet och snabbt därefter alla kryddor samt vitkålen som du hyvlat till strimlor och låt vattnet än en gång dunsta undan lite. Häll i grädden.
  3. Lägg i bladspenaten. Den kommer att krympa jättemycket, så lägg i lite i taget då bladen ju är ganska stora innan.
  4. Lägg fetaost- tärningarna på och låt smälta. Blanda runt.
  5. Låt steka tills såsen blivit lagomt tjock. Ju längre den steker, desto tjockare blir såsen. Jag lät den steka länge då jag bara ville ha en krämig smak, ingen sås.
  6. Lägg upp på tallrik och toppa med riven gräddost och låt det smälta över köttfärsen.
Mumsigt värre!
.
.
Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0