Filmjölksbröd! (LCHF)

Har nu skapat världens godaste LCHF- bröd. Och jag har provat många, kan jag säga :) Hit och dit, jag har provat många sorter och många sorters ingredienser, men ibland blir de för slappa så man knappt kan äta dem som mackor, ibland blir det för mycket omelettsmak i dem och ibland blir de så gråa och fula att de inte heller blir goda. Men här mina vänner, här är det bästa jag någonsin gjort! (Jag mätte inte ingredienserna när jag bakade så jag skriver proportionerna på ett ugnefär).
.
.
2 st plåtar, ca 18 bröd.
.
Du behöver:
  • 6 ägg
  • ca 500 g riven ost
  • ca 3 dl vatten
  • ca 3 dl filmjölk (naturell, 3% fett eller mer)
  • ca 7 msk fiberhusk
  • ca 2 dl krossade linfrön
  • ca 1 tsk bakpulver
  • ca 2 msk brödkryddor
  • salt
Gör så här:
  1. Vispa äggen tillsammans med saltet så att det blir fluffigt.
  2. Riv osten och häll i den i bunken tillsammans med de fluffiga äggen. Vispa ihop det med elvisp.
  3. Häll i vattnet och filmjölken och blanda noggrannt.
  4. Häll i linfrön och blanda noggrannt.
  5. Sedan hälls fiberhusken, bakpulvret och brödkryddorna i. Blanda noggrannt även här och låt den stå och svälla ca 10 min. Blir det för fast, häll i ännu lite mer vatten.
  6. Klä sedan två plåtar med bakplåtspapper och häll hälften av degen på var plåt. Ta plastfolie och lägg över och tryck ut för att lättast få degen tunn och ända ut i kanterna på plåten. Tryck den så att den blir jämn över hela plåten, och ganska så tunn.
  7. In i ugnen på ca 175 grader i ca 20-25 min. Du ser på den när den är helt färdig, då den är lite brun. Prova att skära ett litet hack i brödet. Det kan vara svårt att avgöra om den är klar eftersom osten då fortfarande är smält, men ser den klar ut i övrigt är den förmodligen färdig. Skär den i lagomt stora "mack-bitar" med en gång den kommit ut ur ugnen och lägg upp på tallrikar och låt svalna.
Detta brödet bara måste provas av alla! Godast äts det med kokt, skivat ägg med salt på.
.
.
Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0