"Spaghetti" och köttfärssås!
Idag var jag så sugen på att prova någonting nytt. Men samtidigt har jag också velat laga de där riktigt goda maträtterna som jag åt som liten som jag inte gjort på väldigt länge nu då jag ändrat min kost till LCHF. Men har förstås läst o sett mycket om folk som har haft andra saker istället för ris och pasta och så men jag har varit lite emot det, känt lite som "ska det va så ska det va". Men idag körde jag på köttfärssås och "spaghetti", i form av kokt vitkål. Det var faktiskt riktigt gott!

.

.
1 portion
.
Du behöver:
- ca 200 g nötfärs/ blandfärs
- 2 champinjoner
- 1 liten vitlöksklyfta
- ca 1-2 dl krossade tomater
- ca 5 oliver
- salt
- peppar
- timjan
- oregano
- ca 100 g vitkål
- 1 dl vatten
- smör att steka i
- några skivor ost
Gör så här:
- Börja med att steka köttfärsen så den blir helt genomstekt och får en fin yta. Lägg därefter i skivade champinjoner och låt steka tills vattnet dunstat bort. Häll då i ca 1 dl vatten och salta och peppra och låt det steka tills vattnet dunstat bort.
- Häll i de krossade tomaterna samt den hackade/ pressade vitlöksklyftan i såsen och krydda med oregano och timjan. Dela oliverna på hälften och lägg i såsen.
- Under tiden köttfärsen puttrar, koka upp vatten samt strimla vitkål med en osthyvel. Lägg sedan vitkålen i vattnet och låt koka ca. 5 min.
Servera sedan tillsammans och med några skivor ost på toppen!
.

Kommentarer
Trackback