Vår underbara parmigiana di melanzane
Hej hopp!

.
Idag gjorde vi parmigiana di melanzane på vårt eget fantastiska vis. Det blev bara så gudomligt gott, jag hittar inte ord!! Och man kan lugnt säga att man blev mätt, speciellt eftersom vi åt avokado med crême fraiche och philadelphia- fyllning som förrätt. Men här kommer melanzane- receptet.
.

.
Det här behöver du: (ca 3 pers)
- 2 burkar skalade tomater (á ca 500 g)
- 2 gula lökar
- 3 x 125 g mozzarella
- Valfri riven ost (idag hade vi stänger av peccorino-ost som inte smälter helt)
- ca 10 skivor skinka av fina kvalitet
- 1 stor aubergine
Gör så här:
- Börja med att skala auberginen och skär den i ungefär 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på hushållspapper och lägg papper även över samt någonting tungt på för att trycka ur vätska.
- Hacka löken och fräs den på hög värme i stekpanna. Häll sedan i de skalade tomaterna och låt puttra en stund så att tomatsåsen tjocknar lite.
- Skär mozzarellaosten i skivor, helst ganska stora.
- Ta sedan en ugnsfast form, lägg aubergineskivor på bottnen, häll sedan på lite av tomatsåsen och lägg därefter på mozzarellabitar och sedan skinka. Varva så här tills de har tagit slut. Avsluta med rikligt med god ost på toppen, och kör sedan in den i ugnen på ca 220 grader i ca 25 min. Ät med en god sallad till!
Kram!
Kommentarer
Trackback