Sesambröd LCHF

I går kände jag så mycket för att baka ett mjukt bröd. En ny sort som inte bara smakar omelett och ägg, utan som kunde smaka lite mer som riktigt bröd. Och min pappa har pratat mycket om det också, han saknar ibland att bara kunna ta en kvällsmacka eller liknande. Så jag letade runt lite på nätet och hittade ett recept... som blev helt fantastisk gott! Det godaste någonsin, helt klart godare än vanligt bröd till och med! :D
.
Här kommer receptet:
.
Du behöver:
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl skalade sesamfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl riven ost (jag tog gräddost)
  • 3 ägg
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser först, samt ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakplåtsklädd plåt. Bred ut den tunt med en slickepott eller liknande.
Grädda i 225 grader i ca 8-10 min. Låt svalna (då stelnar även den ost som fortfarande kan vara "lös" när du tar ut den) och skär sedan i så stora bitar som du vill ha mackor. Godast var de nästan att äta dagen efter då de kallnat lite tycker jag.

Idag blev det då dessa underbara mackorna med kokt ägg och hyvlat smör på. Åh, det var så gott att jag trodde jag skulle svimma! Pappa smakade på brödet igår kväll och han sa att det var det godaste brödet han någonsin ätit. Och pappa ljuger inte!
.
.
Denna frukost i mitt <3!!!
.
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0