Aubergine- lasagne LCHF
Nu har min älskade pappa kommit hem från Dominikanska! Superbrun och på gott humör. Vi åkte och handlade nästan direkt och när vi sedan kom hem lagade jag aubergine-lasagne, det var riktigt längesedan och GOTT!!
.
(Sorry för dåliga bilder, vi var så hungriga!)

.
Du behöver
2-3 portioner
- 2 små auberginer
- 1 burk skalade tomater
- skinka/kalkon
- ca 250 g mozzarella
- riven ost (t.ex. gouda, grädd eller herrgård)
- 1 stor gul lök
- olivolja
- salt
- chilipeppar
- svartpeppar
Gör så här:
Börja med att skala auberginerna och skär sedan i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på papper och lägg sedan papper över. Tryck ut så mycket vätska som möjligt. Låt de ligga kvar medan du steker den hackade löken. När löken är mjuk och fått lite stekyta, häll de krossade tomaterna ner i stekpannan. Salta och peppra.
.
Lägg aubergineskivor i en ugnssäker form, varvat med tomatsåsen, mozzarella, riven ost och skinka. Varva som i en lasagne och avsluta med ost på toppen. Häll över olivolja, ganska mycket, över gratängen och in i ugnen i225 grader i ca 30 min. Den är klar när den ser lite gyllenbrun ut.
.
Servera med en god sallad!
.

.

.
Kram!
Kommentarer
Trackback