Fröknäcke LCHF- bak en torsdagskväll

Detta receptet har jag provat några gånger och det är ju helt galet vad gott det är. Skulle lätt kunna sitta och äta detta som godis en lördagskväll haha! Receptet kommer från Birgitta Höglund, men jag har fått receptet via 56kilo.se. Du måste prova det om du inte redan gjort det!!
.

.
Du behöver:
1 plåt, ca 16 bitar
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 dl kokosfett utan smak
  • 2 1/2 dl vatten
  • salt
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosfettet i en kastrull och tillsätt sedan vattnet och låt det koka upp. Häll sedan vätskan över fröblandningen i bunken och blanda ordentligt. Smaka av med salt. Låt den stå och svälla en liten stund och häll sedan upp på en bakplåtspappersbeklädd plåt och sprid ut över plåten ganska tunnt. Grädda i 150 grader i 45- 60 min. Ta ut den ur ugnen och skär upp "mackor" i lagomt stora bitar. Ställ sedan tillbaka in i ugnen i ca 2 timmar. De ska vara hårt och krispigt.
.
.
.
Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0