Spenatsoppa LCHF
Denna blev riktigt god! Provade mig fram lite efter vad som blev godast och blev supernöjd med resultatet :) Dock skulle jag egentligen velat ha hackad spenat men då jag endast hade vanlig spenat i frysen fick det duga. Och det blev ju jättegott i alla fall!
.


.
Du behöver:
1 portion
- 150 gram frusen spenat (helst hackad)
- 0,75 resp. 0,25 dl vispgrädde
- 2,25 dl vatten
- ca 0,25 grönsaksbuljongtärning
- 1 ägg
- 1 äggula
- en klick smör
- salt
- vitpeppar
- ev. lite persilja att garnera med
Gör så här:
Börja med att koka ägget så kokt du vill ha det. Smält sedan smöret i en kastrull och fräs den tinade spenaten i. Blanda under tiden buljongtärningen med 1,25 dl vatten och häll i kastrullen när spenaten har fräst en stund. Låt koka ca 5 min.
Häll i grädden och låt puttra en liten stund till. Smaka av med salt och vitpeppar.
Vispa ihop äggula och ca 0,25 dl grädde, och häll i soppan för att reda den lite. Den ska inte koka efter detta så ställ av den från plattan. Blanda noga runt ägguleblandningen i soppan.
.
Servera med det kokta ägget delat längst upp och ev. lite persilja!
Kommentarer
Trackback