Blåbär- och hallonpaj LCHF

Idag kommer mina kära sysslingar på besök! De ska få hemlagade köttbullar och spaghetti. Till efterrätt har jag provat ett nytt recept, hallon och blåbärspaj LCHF. Den är färdig och står och väntar på att de ska komma, jag ska värma på den igen så att den serveras varm hade jag tänkt :) Jag smakade på pajdegen innan den sattes in i ugnen, och tro mig, det var GOTT! Det smakade som kokostoppar så med bär till kan jag bara tänka mig att det blir grymt!
.
Du behöver:
6 portioner
  • 450 g bär
  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 6 dl kokos
  • 3 tsk kardemumma
Gör så här:
Tina bären i en ugnssäker form.
Smält smöret och knäck sedan i äggen, en efter en, under tiden som du vispar med en elvisp. Det är viktigt att du vispar redan från början då äggen koagulerar i värmen, och man vill ju inte ha äggbitar i! Tillsätt sedan kokosen och kardemumman och blanda till en grynig massa.
Lägg på kokosdegen på bären och grädda i 200 grader tills den blivit gyllenbrun och hård; ca 30 min.
.
Servera ljummen med grädde!
.
.
.
.
Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0