Pizza LCHF

Vilken snabbmatshelg det blev...! Fast allt i LCHF förstås! Igår var jag hemma hos bästisen och vi gjorde LCHF pizza. Hon är lite ny i detta med LCHF och följer det inte, men hon gillar att äta det och vara lite "nyttig" emellanåt. Så igår provade vi ett nytt recept på pizza ur Ulrika Davidssons kokbok "LCHF på mitt sätt". Jag som LCHF- are tyckte det var supergott, men vännen tyckte att bottnen blev lite för "äggig" i smaken. Men jag rekommenderar den starkt, den var grym!
.
.
1 stor pizza
.
Tomatsåsen
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossad tomat (400 g)
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 tsk torkad basilika
  • salt
  • svartpeppar
Börja med tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn löken och vitlöken i några minuter så att de blir mjuka. Tillsätt krossade tomater, ajvar relish och basilika. Låt koka ca 10 min och smaka av med salt och peppar.
Pizzadegen
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl grädde
  • 3 msk fiberhusk
Kläck äggen i en skål och vispa dem med salt, olja och grädde. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter. Späd med mer vätska om det behövs. Bred ut degen på en bakplåtspapperbeklädd plåt. Bred tomatsåsen över och lägg på rikligt med riven ost. Grädda i 15 min i 200 grader och ta sedan ut den och lägg på önskat pålägg. Sätt sedan in den i ugnen igen en liten stund för att få det sista att smälta på pizzan.
.
'
.
.
Vi gjorde fyra olika pizzavarianter, och alla blev jättegoda.
  • Parmaskinka, champinjoner, mozzarella, spenat, körsbärstomater
  • Champinjoner, paprika, oliver, fetaost, spenat, körsbärstomater
  • Skinka, ost, champinjoner, fetaost
  • salami, mozzarella, paprika, spenat
Godast blev dock salamifyllningen och skinkfyllningen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0