Rättikagratäng LCHF

Ikväll stekte vi rostbiff här hemma, riktigt gott! Vi äter sällan kött förutom köttfärs, men ibland kan man bli sådär sugen på det :) Till det kände vi för någonting potatisgratäng- likanande och jag har sett på flera bloggar recept på rättikagratäng, med massa bra recensioner och även att det skall smaka som vanlig potatisgratäng. Så det provade vi! :)
Och ja, resultatet blev GRYMT! Detta receptet är hämtat från 56kilo.se.
.

Sorry för dåligt bild! Vi var så hungriga så det fick bli en snabbild :) (Vi gjorde halva receptet.)
.
4-6 portioner
  • 6-700 g rättika
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • ca 5 dl riven västerbottenost
  • salt, svartpeppar
Skala och skiva rättikan tunt, gärna på en mandolin eller liknande. Skiva sedan löken. Koka upp grädde i en kastrull, med vitlök, salt och peppar och lägg i rättikan. Låt koka utan lock i ca 10 min. Lägg i löken och låt koka ytterligare 5-10 min. Häll sedan i allt i en smörad ugnsform, gratinera med den rivna osten. Peppra ytterligare lite och in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
.
Mums!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0