Rättikagratäng LCHF
Ikväll stekte vi rostbiff här hemma, riktigt gott! Vi äter sällan kött förutom köttfärs, men ibland kan man bli sådär sugen på det :) Till det kände vi för någonting potatisgratäng- likanande och jag har sett på flera bloggar recept på rättikagratäng, med massa bra recensioner och även att det skall smaka som vanlig potatisgratäng. Så det provade vi! :)

Och ja, resultatet blev GRYMT! Detta receptet är hämtat från 56kilo.se.
.

Sorry för dåligt bild! Vi var så hungriga så det fick bli en snabbild :) (Vi gjorde halva receptet.)
.
4-6 portioner
- 6-700 g rättika
- 4 dl vispgrädde
- 1 vitlöksklyfta
- 1 gul lök
- ca 5 dl riven västerbottenost
- salt, svartpeppar
Skala och skiva rättikan tunt, gärna på en mandolin eller liknande. Skiva sedan löken. Koka upp grädde i en kastrull, med vitlök, salt och peppar och lägg i rättikan. Låt koka utan lock i ca 10 min. Lägg i löken och låt koka ytterligare 5-10 min. Häll sedan i allt i en smörad ugnsform, gratinera med den rivna osten. Peppra ytterligare lite och in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
.
Mums!!
Kommentarer
Trackback