Vår underbara parmigiana di melanzane
Hej hopp!

.
Idag gjorde vi parmigiana di melanzane på vårt eget fantastiska vis. Det blev bara så gudomligt gott, jag hittar inte ord!! Och man kan lugnt säga att man blev mätt, speciellt eftersom vi åt avokado med crême fraiche och philadelphia- fyllning som förrätt. Men här kommer melanzane- receptet.
.

.
Det här behöver du: (ca 3 pers)
- 2 burkar skalade tomater (á ca 500 g)
- 2 gula lökar
- 3 x 125 g mozzarella
- Valfri riven ost (idag hade vi stänger av peccorino-ost som inte smälter helt)
- ca 10 skivor skinka av fina kvalitet
- 1 stor aubergine
Gör så här:
- Börja med att skala auberginen och skär den i ungefär 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på hushållspapper och lägg papper även över samt någonting tungt på för att trycka ur vätska.
- Hacka löken och fräs den på hög värme i stekpanna. Häll sedan i de skalade tomaterna och låt puttra en stund så att tomatsåsen tjocknar lite.
- Skär mozzarellaosten i skivor, helst ganska stora.
- Ta sedan en ugnsfast form, lägg aubergineskivor på bottnen, häll sedan på lite av tomatsåsen och lägg därefter på mozzarellabitar och sedan skinka. Varva så här tills de har tagit slut. Avsluta med rikligt med god ost på toppen, och kör sedan in den i ugnen på ca 220 grader i ca 25 min. Ät med en god sallad till!
Kram!
Pistagebröd LCHF
Idag hittade jag på ett eget LCHF-bröd, som faktiskt blev riktigt lyckat! :) Här kommer receptet!

.
Du behöver:
- 3 ägg
- salt
- ca 3-4 dl riven ost (helst gräddost)
- 3 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- några hackade pistagenötter
Gör så här:
- Vispa äggen pösiga tillsammans med salt i en bunke.
- Riv ost och tillsätt i ägg-smeten. Blanda runt.
- Tillsätt fiberhusken och bakpulvret och låt stå och svälla i ca 10 min.
- Hacka några pistagenötter och häll i smeten.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt och grädda i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min.
Ät helst med kokt, skivat ägg på. En uuuunderbar frukost! <3
.

Underbar chokladkaka LCHF
I fredags kom min syster hem och för att välkomna henna lagade jag tacos, och som efterrätt en chokladkaka som var LCHF; inget mjöl och inget socker. Passar henne utmärkt just eftersom hon är både glutenintolerant och liksom jag äter efter LCHF. Det blev jättegod! :)

.

.
Det här behöver du:
- 3 äggvitor
- 100 g mandelmjöl
- 1 ägg
- 200 g mörk choklad (helst 80% eller mer)
- 3 dl grädde
- 1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
- Vispa de tre äggvitorna hårt. Tillsätt sedan mandelmjölet försiktigt, och rör så lite som möjligt.
- Smörj en form med löstagbar bottnen. Bred ut smeten över bottnen och in i ugnen på 160 grader i ca 15 min, tills den blivit fast och lite brun.
- Koka upp 2 dl grädde i en kastrull. Tillsätt sedan chokladen i småbitar och låt den smälta, blanda runt hela tiden tills du får en fin och jämn chokladsmet. Låt svalna lite.
- Blanda i en bunke ihop 1 ägg och en dl grädde. Tillsätt sedan chokladsmeten här i och blanda ihop till en ny slät chokladsmet. Tillsätt vaniljpulvret.
- Häll över chokladsmeten över mandelbottnen och sätt in i ugnen på samma värme i ca 25 min. Den är färdig när chokladen är fast men kladdig.
Servera med hårt vispad grädde med vaniljpulver och bär! :)
.

Den blev riktigt fin och riktigt god!
.

Ingefärebröd LCHF
Hej hopp!
Blev precis baksugen efter att ha suttit och pluggat ganska länge. Utgick från ett recept på oopsies som jag gjorde om till mitt eget, och det blev grymt om jag får säga det själv :D
.

.
Detta har jag i:
- 3 ägg
- ca 100 g philadelphia
- en nypa salt
- 2 msk fiberhusk
- ingefära
Gör så här:
- Separera äggen i olika bunkar; gulan för sig och vitan för sig.
- Vispa äggvitan hårt tillsammans med saltet, så hårt att man kan vända på bunken utan att det rinner ut.
- Vispa samman äggulan med phildelphiaosten. Häll därefter i fiberhusken, låt stå och svälla i ca 10 min.
- Häll i lagom mycket ingefära i äggulesmeten.
- Blanda sedan ihop allt i samma skål, häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med olja på (annars fastnar det).
- Låt det stå i ugnen ca 30 min på 150 grader.
Skär sedan upp det i lagom stora rutor, och ät och njut! :)
kram
Repris på den sagolika pizzan
Idag kom min pappa hem och när jag berättade om pizzan jag gjorde igår blev han väldigt nyfiken så det fick bli en repris på den. ;) ska försöka lugna mig med den sen, får inte äta den för ofta för då kanske jag föräter mig på den... Den var ju så fantastisk! :)
.
Så här blev den denna gången.
.

.
Denna gången gjorde jag lite annorlunda pålägg. Det blev:
- salami
- mozzarella
- machésallad
- soltorkade tomater
- champinjoner
- körsbärstomater
- västerbottenost
- salt
- pizzakrydda
Pizzakryddan gör faktiskt mycket. Det inte bara luktar riktig pizza, utan smakar verkligen som riktig pizza. Nästan i alla fall. Mycket godare till och med tycker jag, inte lika mättande och mäktig liksom. :)
.
Pizzabottnen gjorde jag på samma recept som igår, fast dubbel eftersom vi var två stycken.
.

.

.
Kram!
Måndag: västerbottenomelett med machésallad
Åh, idag blev det en sådan där riktigt god omelett igen till frukost :) Det är så enkelt att fixa ihop en fantastisk omelett, och det finns så enormt många olika variationer.
.

.
Detta har jag i:
- 2 ägg
- en skvätt vatten'
- en klick smör
- 1 champinjon
- en näve machésallad
- en körsbärstomat
- salt
- pizzakrydda
- salt
- västerbottenost
Gör så här:
- Smält smöret i stekpannan. När det fräst klart, lägg i den skivade champinjonen.
- Lägg därefter i machésalladen.
- Skär upp körsbärstomaten och lägg i den.
- Vispa upp 2 ägg med en skvätt vatten i en skål med en gaffel. Salta i smeten.
- Häll i smeten över grönsakerna i stekpannan.
- Salta och lägg på skivor av västerbottenosten.
- Häll på pizzakrydda.
Mums!
.
Kram!
Plugg, fröbröd och rabarberte
Sitter hos min goda vän och pluggar, skönt att få lite gjort för en gångs skull! Vanligtvis sitter vi bara och tjattrar. Hennes husliga mamma som går runt och pysslar mycket i huset hade bakat fröbröd som var nästan som knäckebröd. De innehöll linfrön, sesamfrön, havre och solrosfrön bland annat, i alla fall enligt vad jag kunde känna. Undebara var dem! Inte helt LCHF vänliga, men ändå helt okej :) Imorse gjorde jag en grym omelett, recept kommer upp senare; har bilderna hemma! :)
Kram
Sagolik pizza!
Idag visste jag att jag skulle vara ensam hemma på kvällen och kände för att göra någonting extra gott och roligt att laga. Då kom jag på att jag sett recept på pizzabottnar lite här o var på nätet som är LCHF. Så blev jättesugen på att göra det. Gjorde om receptet lite och kom på egen "fyllning" eller vad man ska kalla det som är på. Helt ärligt, så var det bland det godaste jag någonsin ätit. Det var helt ljuvligt, och alldeles lagom mycket för en person. Vill man vara fler kan man bara dubbla eller trippla receptet. :)



.

.
1 portion.
Du behöver:
- 2 ägg
- salt
- 2 msk olja
- ca 5 msk vatten
- 3 msk fiberhusk
- 1 krm bakpulver
Pålägget:
- köttfärs (jag hade resten från tacos, så det var tacokrydda på)
- machésallad
- 3 champinjoner
- 2 körsbärstomater
- salt
- pizzakrydda
- västerbottenost
Gör så här:
- Vispa äggen och saltet så att det bli fluffigt.
- Tillsätt resten av ingredienserna.
- Blanda väl (med elvisp) och låt stå och svälla i ca 10 min.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspappe
- Grädda i mitten av ugnen i 10 min i 225 grader. När den fått färg är den färdig.
- Ta ut den ur ugnen och lägg på pålägget. Toppa med osten. Ställ sedan in den i ugnen igen tills osten smält och möjligtvis fått lite färg.
Sedan är det bara att njuta, för denna är outstanding!!
.

Innan ugnen med köttfärs och grönsaker.

Med den fantastiska västerbottenosten på!

Äggröra till frukost!
Hej där!
Idag blev det avbrott från min vardagliga omelettfrukost och idag blev det äggröra. Och en riktigt underbar äggröra tilloch med! Det var pappa som gjorde äggröra från början, förra helgen, och det var det näst godaste jag nånsin ätit haha. Den allra godaste åt jag på ett hotell en gång :) Men jag frågade hur han gjorde och det blev bra, men inte alls lika bra. Men visst är det så att maten smakar godare om någon annan har gjort den åt en?
På något sätt blev det mer äggröra när pappa gjorde den, trots att han inte hade fler ägg? Vet inte varför, men äggröra är väl som omelett; man får träna riktigt mycket innan man får till den som man vill ha den! Fast omeletten kan bli hur god och bra för mig som helst, fast ändå vill jag ha den liite annorlunda!
.
I denna äggröran har jag i allfall bara 3 ägg som jag vispade ihop och stekte i mycket smör. Saltade och kryddade med franska örter. Det blir vidunderligt gott, och räcker gott och väl som en frukost.
.

.
Idag ska jag sjunga i kyrkan tillsammans med mig kör (två till, vi är knappt en kör haha), sedan planerar jag att ta tåget in till Göteborg, ta med mig alla min pluggböcker och sitta på ett cafe och bara plugga och dricka kaffe. Det enda avbrottet från pluggandet som jag planerar att ta är att gå till favvoplacet som har världens godaste kebabsallad! HELT LJUVLIG!
.
Åh, en sådan här dag är lycka för mig.
.
.
Kram