"Spaghetti" med fisk- och skaldjurssås LCHF

Idag blev det en toppenmiddag, verkligen. Var sugen på något pasta- aktigt och var ensam hemma med plugg så tyckte det passade bra att hitta på något nytt. Det behövs något kul en kväll man bara ska plugga.
.

.
Du behöver:
1 portion
  • 2 ägg
  • 0,75 dl philadelphia
  • 0,25 dl fiberhusk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 påse machésallad (65 g)
  • 1 burk kräftstjärtar (170 g)
  • 1/2 burk tonfisk (75 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • chilipeppar
  • vitlökspeppar
  • gurkmeja
  • fetaost (att toppa med)
Gör så här:
Börja med att blanda alla ingredienser till pastan. Lät svälla en stund och tryck ut på en plåt (receptet till pastan finns under kategorin bröd, det är samma som till kycklingwrapsen). Grädda i 150 grader i 10 min.
Blanda sedan ihop creme fraiche och grädde i en kastrull och låt stå och puttra en liten stund så den tjocknar. Lägg i machésalladen och låt den "skrumpna" i kastrullen. Smaka av med salt och kryddor.
När "pastan" är färdig, ta ut den ur ugnen och skär upp den i tagliatelleformat. Det gör inget om den hinner kallna under tiden såsen blir färdig. Den är god kall också, men såsen värmer snabbt upp den i tallriken.
När allt annat är klart, häll i kräftstjärtarna och tonfisken och låt det ligga i såsen och bli varmt. (Inte koka, då blir kräftstjärtarna sega).
.
Toppa med fetaosttärningar. Klart!
.
.
'
.

.
Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0