Onsdag: misslyckad kokos- och havssaltomelett

Meningen var ju att jag skulle försöka komma på en ny omelett denna morgon eftersom jag har gjort samma sort så himla länge. Och det tänkte jag göra. Men det var så svårt att komma upp ur sängen och jag var så hiimla trött imorse så det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Visst, det blev en ny omelett-sort, men den var verkligen inte god! :(
.
'
.
Vi hade väldigt lite saker hemma, kylskåpet var nästan tomt. Jag får väl skylla på det. Det blev i allafall en kokos-och havssalt omelett. Kanske låter det gott, det tycker iallafall jag, men det var det inte. Speciellt inte eftersom jag brända kokosen så den blev helt kolsvart... Men, men... Nu har jag varit och handlar lite grejer, och jag har mina idéer inför morgondagens omelett om man säger så :) Ikväll ska pappa och jag fixa en av våra favoriträtter...
PARMIGIANA DI MELANZANE! <3
.
Kramkram :)

Tisdagens middag á la pappa

.
Igår när jag kom hem sa pappa att han kunde fixa middag. Vi har egentligen sagt varannan dag, typ, men det brukar oftast bli jag som gör det i alla fall eftersom jag tycker det är så roligt. Men igår fick pappa göra det. Han gjorde kyckling i ugnen som ni ser ovanför, i tomatsås. Det var faktiskt gott, bara det att det var lite svårt att äta. Tomatsåsen är ju väldigt vattnig så det blev liksom nästan en soppa. Men en god soppa. Han hade kryddat med cayenne och grillkrydda, så det blev en god smak. Kanske ingenting som var så gott att det åker in i receptboken direkt, men nästa gång vet vi hur det blir och då kanske det blir en soppa istället, med små kycklingbitar i stället för hela filéer. Om ni undrar vad det gröna på är, så är det oliver :)
.
Man blev inte heller så jätte mätt, som tur var hade jag druckit en STOR och SUPERGOD kaffe latte med grädde istället för mjölk tillsammans med Amanda. Såå mycket godare! Men jag tog ändå ett par skivor ost efter maten för att mätta mig tillräckligt. :)
.
Kram!

Tisdag: linfrö- och ruccolaomelett

Imorse gjorde jag favvo- omeletten igen, den som det brukar bli på morgnarna. Tro det är dags att komma på en ny snart. :)
.
.
Detta består denna underbaring av:
  • 2 ägg
  • en skvätt vatten
  • några matskedar linfrön
  • några nävar ruccola
  • salt
  • peppar
Steker som vanligt ruccolan först och vispar sedan äggen och vattnet tillsammans med saltet och pepparn. Sedan steker jag och det går ganska snabbt, jag har på hög värme. Linfrönen gör den så brödig och matig, man blir verkligen mätt på den! :)
.
Tisdagskram!

Kebabsallad på favvoplacet !

Hej där!
Idag är det tisdag och det har regnat nästan hela förmiddagen. Fast nu har solen börjat tittat fram, och varmt är det också. Nu känns det som om det fortfarande är lite sommar :) Sensommar i alla fall, och det är det ju. I alla fall en dag till. Så här sa min kompis idag:
.
"Innan när det var så dåligt väder så länge tänkte man att nu kan ju lika gärna hösten komma så man kan börja titta på mössor och sånt. Men nu när solen kommer så vill man ju att sommaren aldrig ska ta slut!"
.
Så sant, så sant :)
.
.
Idag åkte jag med en kompis till ett shoppingcenter, och var tvungen att slänga i mig lite lunch någonstans innan tåget skulle gå. Så gick till en pizzeria där jag bor, och de har världens godaste kebabsallad. Tro mig- jag har ätit många! Det är verkligen någonting som jag aldrig får nog av! Äter det i alla fall en gång i veckan tror jag. Så underbart gott- och nyttigt! Iallafall för att vara snabbmat :)

Saffrans- lax & torsk LCHF

Här kommer resultatet av den frysta fisken som jag hittade i kylskåpet. Så enkelt att fixa till- och så grymt gott! :) Idag var jag på ett indoor walking pass för första gången, det var jätte kul- och jättejobbigt!! Det kommer jag definitivt att göra om.
.
.
Tyvärr glömde jag (som vanligt...) att ta en bild när det var färdigt. Jag blir ju så ivrig att smaka när det är klart! Men så här såg det i alla fall ut innan jag satte in det i ugnen. Detta har jag i:
  • 2 laxfiléer
  • 2 torskfiléer
  • en burk creme fraiche med tomat- och saffransmak (2dl)
  • salt
  • peppar
  • ruccola
Så bara lade jag upp det i formen så som ni ser på bilden. Jag hade den i ugnen på ca 225 grader, egentligen kanske för varmt men vi var så hungriga, vi är inte vana att äta 9 på kvällen. Det blev jättegott i allafall! Det finns en massa goda smaker på creme fraiche i mejerihyllan om ni inte har sett det:) men denna med saffran och tomat är ändå den godaste tycker jag!
.
Kramikram!

Min spenatstuvning LCHF

Jag gjorde för ett tag sedan väldigt mycket spenatstuvning, någonting som jag provade bara för att jag hörde det och tyckte det lät roligt att prova då vi dessutom hade spenat i frysen. Jag gjorde så här, och den blev helt gudomlig! Alltså, den blev så god att jag skulle kunna sitta och äta den framför TV:n som godis helt seriöst. Jättegod, helt enkelt. Tänkte dela med mig av den :)
.

.
  • Hackad spenat, fryst fungerar utmärkt. Så mycket som man vill ha
  • Creme fraiche, ca 3 msk/400 g spenat
  • Salt
  • Krydda: franska örter
  • Svartpeppar
Börja med  att steka spenaten. Om den är fryst steker du den som fryst och väntar bara tills den är tinad och tills det mesta av vattnet har ångat bort. Tillsätt sedan creme fraichen, blanda runt och vänta bara tills det blivit varmt, stäng sedan av plattan. Krydda och lägg upp i en fin skål.
.
Såå gott! Kan ätas till det mesta, helt enkelt. Jag kan rekommendera att äta det till kyckling eller fisk, det är nog det allra godaste :) 

Söndagsfrukost!

Idag är det söndag och för mig, min pappa och syster väntar en dag i Lund då min syster ska flytta dit för att plugga. Ska bli spännande, och jag måste nog säga att det på vissa sätt är skönt att hon inte bor hemma längre, det blir lätt mycket tjafs och bråk numera :( men det är självklart mysigt när hon är hemma också. Jag älskar ju henne även om vi bråkar eller inte!

Förresten så övningskörde jag igår, men jag hade inte kört på hela sommaren så behöver jag säga att det gick jättedåligt?! Av någon dum anledning hamnade vi vid ett rödljus där det lutade lite bakåt! Så jag kom ju inte därifrån! Det blev en kö bakom som blev hur lång som helst, och det hann bli grönt och sedan rött igen 3 gånger innan jag lyckades komma iväg någorlunda, med hoppande motor. Att det aldrig kan gå in, det där med kopplingen!

Idag gjordes en god omelett som söndagsfrukost :) Av någon anledning gick den sönder, men den smakar ju faktiskt lika gott i alla fall! Jag gjorde den ganska enkel och hade i:
  • 2 ägg
  • en skvätt vatten
  • salt
  • peppar
  • ruccola
Jag stekte ruccolan först, som vanligt. Det blir godare så, för då blir den inte så vattnig och jag tycker det känns som att den smakade mer då också! Avokadon var hyfsat mogen idag också så den tog jag. Liiite för träig kanske, men jättegod ändå! :)

TIPS!
Ett hett tips vad gäller omelett som jag nästan alltid har i, dock inte denna gången, är linfrön! De kan ju bli giftiga om man äter för mycket, men om man ser till att äta i lagom mängd är det jättegott att ha i omeletten. Lite brödigare och matigare kan man säga att det blir. När jag glömmer att ha det i själva ägg-smeten fungerar det bra att strö lite överst på omeletten, medan den inte stelnat helt än. Jättegott, faktiskt!

Lördagsfrukost !

Kom hem sent igår från två kompisar, klockan var nog halv tre innan jag kom i säng. Men imorse vaknade jag vid 8 och tänkte åh, vad skön att kunna sova länge till! Men så trodde jag inte att jag lyckades somna om så efter vad jag trodde var någon minut tittade jag på klockan igen när jag tänkte att jag kanske skulle gå upp, då var klockan 10.30! Det är så sjukt vad dålig koll man har på tiden när man somnar om...
.

Och lördagmorgnar måste ju vara det allra bästa. Gott om tid och inga måsten. Så jag funderade på vad jag skulle äta för frukost, jag hade ju tid att göra vad som helst egentligen. Och då kom jag att tänka på dessa underbara oopsies som jag inte gjort sedan i våras! Så jag tog en titt i kylskåpet och ja, det fick det bli! :) Jag utgick från ett recept på internet men gjorde om det lite grand till mitt eget, eftersom jag minns att det jag gjorde i våras som blev så himla gott gjordes på ett lite annorlunda sätt.
.
.
Så här gjorde jag (för 4 stycken jättegoda oopsiesar):
  • 2 ägg
  • ca 80 g philadelphiaost
  • en nypa salt
  • 1/2 tsk bakpulver
.
Gör så här:
När du kläcker äggen fördelar du gulan och vitan i olika bunkar. Tillsätt sedan saltet i vitan och vispa den hårt, så hårt att man kan vända på bunken utan att det ramlar ur. Blanda sedan ihop philadelphiaosten tillsammans med äggulan i den andra bunken och lägg häri även bakpulvret. Blanda runt och häll sedan i philadelphiablandningen i äggvitevispet, lite i taget och blanda runt så lite som möjligt (så att den ivispade luften inte försvinner). Klicka sedan upp 4 st klickar på smort bakplåtspapper (eftersom de har en tendens att fastna väldigt lätt) och grädda dem i ugnen på 150 grader i mitten, i ca 30 min. :)
.
.
Och här är det underbara téet som finns i min tekopp. Det är nästan slut, men åh, så gott! Det är det godaste jag någonsin druckit. :)
.
.


Toscakaka

Jag lovade att jag skulle lägga upp receptet på favvo- äpplekakan :) Som blev såå god! Så här kommer det.
.

.
Här är äppleträdet i vår trädgård som äpplena till min kaka kom från :)
.
.
ca 4 portioner
.
  • ca 5-6 medelstora äpplen
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 4 msk ljus sirap
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 75 g smält smör
.
Blanda ihop allt detta så det blir en god gojs och skala äpplena. Skiva sedan äpplena i klyftor, om man säger så och lägg dem i en form. Sedan fördelas havregojset över äpplebitarna. Om man vill kan man toppa med lite hackade mandlar eller annan god nöt. Ställ sedan in den i ugnen i 200 grader i ca 30 min.
.
Ät med vaniljglass till, det är godast tycker jag! :) Man kan självklart ha vaniljsås eller grädde till också om man hellre vill det.
.


Lammfärsfyllda paprikor LCHF

Idag gjorde vi en av mina favoriträtter här hemma- lammfärsfyllda paprikor!! Min äldsta kusin är här och hälsar på tillsammans med sin nya tjej som jag träffar för första gången. De tyckte också att det var jättegott! :)
Receptet fick vi från början från receptboken "LCHF för tjejer" som är gjord av Cathrine Schuck och Lars-Erik Litsfeldt. Jättebra receptbok! Gillar i princip allt som jag har testat från den :) Så den kan jag varmt rekommendera!
Vi brukar göra om receptet lite grand, lite efter vad man har hemma tillexempel. En gång har vi gjort med grillad kyckling som vi köpte färdig i affären, och en annan gång med tonfisk. Det blir toppen ändå! Men idag gjorde vi med lammfärs, som nog är det godaste ändå. :) Här kommer receptet, omgjort till så som jag tycker är allra godast!! <3
Du behöver: (2-4 portioner)
o 200 g philadelphiaost
o 2 dl creme fraiche
o ca 400 g lammfärs
o 1/2 tsk salt
o 200 g riven ost (i princip vilken som helst, t.ex. gouda eller någon liknande. Parmesan är fantastiskt gott!)
o 1 tsk svartpeppar
o ca 1/2 dl pinjenötter
o 4 paprikor
Gör så här:
Skär först genom paprikan så att det blir två halvor. Släng bort det som finns inuti. Lägg dem på en plåt och grilla dem i 200°C i ca 10 min, så att de får en riktigt fin färg.
Under tiden du väntar på paprikorna, blanda ihop den underbara krämen. :) Blanda ihop philadelphiaosten, creme fraichen, den rivna osten (dock inte all ost, lite av den ska sedan toppa paprikorna). Fräs sedan färsen och blanda sedan i det i krämen. Salta och peppra.
Ta sedan ut paprikorna och låt dem svalna en aning. Lägg i krämen och toppa med ytterligare lite ost samt pinjenötter. Grädda i ugnen i ca 20 min på 200°C.
Åh, det är så gott!!!

Ny i bloggvärlden!

Hejhopp!
.
Nu har jag startat en blogg, känns jättespännande! :) Har läst bloggar under en ganska lång tid nu och har ganska länge varit sugen på att starta en egen, men det har aldrig blivit av tidigare. Men nu har jag gjort det! Min blogg kommer att vara inriktad mycket på mat, för det mesta enligt LCHF, någonting som jag äter och trivs dunderbra med. Och det är ju så gott! Så, välkommen till min nya blogg!
.
Kram!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0