Lite kvällmys

Provade sådana här ostchips idag, hemma sjuk som jag är ville jag ha någonting gott att knapra på :) Dessa blev jätte goda. Jag använde parmesan och vanlig goudaost och toppade med lite sesamfrön :) Inte bara gott utan även mättande, och stillar sötsuget!
.

.
Kram!

Finns det nåt bättre...?

... än när bästa vännen kommer förbi när man är sjuk och lämnar en tidning och en muffins? Tror inte det, detta måste vara den bästa känslan i hela världen! Nu känner jag mig inte så sjuk längre :) Tack, A!
.
.
Kram!

Lax- sufflé med brysselkål LCHF

Idag är både jag och pappa hemma, sjuka. Tråkigt :( Men det kan också vara lite mysigt, jag har tid att sitta och pyssla, göra lite plugg som man låg efter med och sådana saker. Fast det räcker med en sådan här dag, imorgon vill jag tillbaka till vardagen igen. Och det tror jag att jag kommer vara. :)
Idag blev det en god lunch i alla fall, det har man ju tid med en sådan här dag!
.
Du behöver:
2-3 personer
  • 3 laxfiléer
  • ca 1,5 dl grädde
  • ca 1,5 dl creme fraiche
  • ca 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 6 brysselkål
  • 2 körsbärstomater
  • gurkmeja
  • chilipulver
  • paprikakrydda
  • vitlökspulver
  • svartpeppar
  • salt
  • ca 1 dl riven ost (ovanpå)
  • lite hackad persilja
Gör så här:
Lägg laxen i en ugnssäker form. Dela brysselkålen och tomaterna på mitten och lägg lite överallt i formen. Blanda sedan creme fraiche, grädde och riven ost i en skål. Smaka av med kryddorna och tillsätt sedan ägget. Häll såsen på laxen och grönsakerna och toppa med ost och hackad persilja längst upp. In i ugnen i 225 grader i ca 30 min.
.
Servera med en god sallad!
.
.
.
Kram!

Blåbär- och hallonpaj LCHF

Idag kommer mina kära sysslingar på besök! De ska få hemlagade köttbullar och spaghetti. Till efterrätt har jag provat ett nytt recept, hallon och blåbärspaj LCHF. Den är färdig och står och väntar på att de ska komma, jag ska värma på den igen så att den serveras varm hade jag tänkt :) Jag smakade på pajdegen innan den sattes in i ugnen, och tro mig, det var GOTT! Det smakade som kokostoppar så med bär till kan jag bara tänka mig att det blir grymt!
.
Du behöver:
6 portioner
  • 450 g bär
  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 6 dl kokos
  • 3 tsk kardemumma
Gör så här:
Tina bären i en ugnssäker form.
Smält smöret och knäck sedan i äggen, en efter en, under tiden som du vispar med en elvisp. Det är viktigt att du vispar redan från början då äggen koagulerar i värmen, och man vill ju inte ha äggbitar i! Tillsätt sedan kokosen och kardemumman och blanda till en grynig massa.
Lägg på kokosdegen på bären och grädda i 200 grader tills den blivit gyllenbrun och hård; ca 30 min.
.
Servera ljummen med grädde!
.
.
.
.
Kram!

En grym en!

.
Ibland är frukost bara så himla gott. Som en som den här. Det finns bara en nackdel med denna, och det är att den tar slut någon gång... ;)
.
Men saker och ting måste ju faktiskt ta slut för att de sedan ska kunna komma tillbaka.
Kanske nästa morgon! :)

Pappas köttbullar och spaghetti LCHF

Pappa lagade middag, och hans köttbullar är fantastiska. :) Denna gången blev det tillsammans med pastareceptet; väldigt väldigt gott! Köttbullereceptet vet jag tyvärr inte, men de är grymma och definitivt mjölfria! :)
.
.
Kram!

Fiskgratäng med broccolimos LCHF

Detta blev jättegott! Kommer absolut att bli fler gånger :)
.
'
.
Du behöver:
2-3 portioner
  • 2 laxfiléer
  • 2 torskfiléer
  • 1 broccolibukett
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1-2 dl crême fraiche
  • 1 -2 dl riven ost
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • chilipulver
  • paprikakrydda
  • cayennepeppar
  • ost att toppa med
Gör så här:
Börja med att koka broccolin. Den skall bli ganska mjuk, så att man kan mosa den lätt. När den är färdigkokt, häll av vattnet och tillsätt smöret. Mosa tills det blir moskonsistens.
.
Blanda sedan creme fraiche, grädde och riven ost i en bunke. Smaka av med kryddorna och tillsätt sedan ett ägg.
.
Dela fiskfiléerna i lite mindre bitar och lägg på botten av en ugnssäker form. Samla dem i mitten i en liten cirkel, och lägg sedan broccolimoset runtom som en krans. Häll sedan ostsåsen över fisken och lite över broccolimoset och toppa sedan med några ostskivor. Salta och peppra en gång till och sedan in i ugnen i ca 225 grader i ca 30 min.
.
Servera med en god sallad!

Kyckling- och bacon sufflé LCHF

Idag blev det en riktigt god sufflé med kyckling och bacon. Detta receptet har jag fått fram efter många provningar på "äggsmeten", och så här är den som absolut bäst :) Jag brukar variera innehållet, ofta lax eller kyckling. Idag blev det kyckling och bacon!
.
Du behöver:
2 personer
  • 2-3 kycklingfiléer
  • 1 paket bacon
  • smör att steka i
  • 2 ägg
  • 1,5 dl crême fraiche
  • 2-3 dl grädde
  • ca 2 dl riven ost (jag föredrar gouda eller gräddost)
  • salt
  • paprikakrydda
  • cayennepeppar
  • chilipeppar
  • machésallad
  • ca 0,5 paprika
Gör så här:
Börja med att steka baconet så att det blir lagomt stekt och knaprigt. Lägg undan det på papper och låt fettet rinna av en stund. Skär sedan kycklingen i små tärningar, och stek så de blir genomstekta och gärna så de får en fin stekyta.
.
Blanda sedan crême fraiche, grädde och riven ost i en bunke. Smaka av med kryddor och tillsätt sedan äggen. Blanda runt. Lägg i machesalladen och hackad paprika och blanda runt än en gång.
När kycklingen stekt klart, lägg i en lagomt stor ugnssäker form och lite av baconet på. Häll sedan "äggsmeten" över och toppa med ännu lite ost och resten av baconet. In i ugnen i ca 225 grader i ca 20-25 min, tills "äggsmeten" rest sig och fått en fin färg.
.
Servera med en god sallad, eller broccoli/ blomkål!
.

.


Tagliatelle LCHF!

Nu cirkulerar det ett recept på internet som smakar väldigt likt pasta! Jätte gott!
Jag har provat det en gång innan till pasta och även samma recept hade jag till kycklingwrapsen. Det är väldigt användbart och jag gillar att ha någonting som kan suga upp såsen, när man tillexempel har en gryta.
.
Du behöver:
2-3 portioner
  • 4 ägg
  • 1,5 dl philadelphia ost
  • 0,5 dl fiberhusk
  • salt
Gör så här:
Vispa äggen poröst. Tillsätt sedan philadelphiaosten och vispa ihop. Sedan skall fiberhusken och saltet ner, blanda runt och låt stå och svälla ca 10 min. Lägg ut på en bakplåtsklädd plåt, och platta ut med ett bakplåtspapper ovanpå så att det ligger tunt över hela pappret. In i ugnen med bakplåtspappret på, i 150 grader i 10- 15 min. Det skall inte bli brunt eller stelt vid kanterna.
Dra av översta pappret och skär i strimlor, lättast är det med en pizzaslicer.
.
Servera som pasta!

Bästa vännens äggröra LCHF

.
Ibland har jag gjort äggröra i stekpannan, med grädde och smör och visst, det blir jätte gott. Men det tar sin tid och det blir inte så mycket av det, det känns lite som att det försvinner liksom. Men när min goda vän Nicole sov över för några dagar sedan visade hon hur hon brukar göra sin äggröra, och att jag inte tänkt på det innan! Detta sättet var så mycket enklare, och faktiskt tillochmed godare! :)
.
Du behöver:
1 portion
  • 2 ägg
  • ca 1 msk smör
  • salt
Gör så här:
Koka äggen så de blir så kokta som du vill ha dem. För mig lite mittemellan, så att gulan fortfarande är geggig. Skala sedan äggen och mosa dem i en skål tillsammans med smöret och tillsätt salt. I äggröran på bilden hade jag också hackad machésallad och en hackad champinjon, man kan ju ha i vad man känner för :)
.
Så enkelt, så gott!
.
Kram på er!

Kebabkväll med de bästa!

Igår hade jag och mina två bästa tjejkompisar en riktigt mysig kväll, och vi gjorde EGEN kebab! Hade aldrig ens tänkt innan att man kunde göra det själv, men det var ju inte alls speciellt svårt!
.
Vi använde lövbiff som vi strimlade, det syns tyvärr inte på bilden men det blev riktigt bra. Sedan använde vi tillbehör liknande till tacos, fast fetaost istället för riven ost. Själv hoppade jag över pitabrödet, så det fick bli en kababsallad. Riktigt gott! :)
.
Någon som gillar feferoni? Jag har lärt mig äta det efter alla mina kebabsallader, men tycker inte att det är så gott att jag köper hem det för att ha i salladen hemma.
.
.
Kram på er alla!

Kycklingwraps! LCHF

Hej igen!
Idag fick det bli kycklingwaps, har aldrig provat detta med LCHF tidigare, därför var det dags att prova! :)
Häromdagen gjorde jag LCHF pasta på ett recept som cirkulerar på nätet just nu, jag tyckte faktiskt det blev riktigt bra och tyckte att det var inte helt olikt vanlig pasta i smaken. På samma recept gjorde jag "tortillabröden". Det blev SJUKT gott, så det var definitivt inte sista gången som jag gjorde detta! Mums!
.
Du behöver:
2 tortillabröd
  • 2 ägg
  • ca 100 g philadelphiaost
  • 0,25 dl fiberhusk
  • salt
Gör så här:
Vispa äggen poröst. Tillsätt sedan osten, saltet och fiberhusken och blanda runt. Låt stå och svälla ca 10 min.
Häll upp på bakplåtspapper på en plåt och sedan ett bakplåtspapper över. Använd det övre till att trycka ut degen så den blir ganska tunn, så tunn som möjligt. Skjuts in i mitten av ugnen i 150 grader i 10-15 min.
Skär sedan i två delar och fyll med kyckling, grönsaker och guacamole!
'
.
.

Varför LCHF?

Jag tänkte berätta lite om maten jag äter, som kallas LCHF och hur jag kommit dit. När jag var 13 år gammal förlorade jag min mamma. Jag mådde så dåligt, att maten var det enda jag kände jag kunde njuta av och kunde se fram emot. Men det gick för långt. Inpå vintern samma år vägde jag 78 kg (jag är 1,75 cm) och det trivdes jag inte alls bra med. Jag anser inte att det är fel eller att man inte är fin för det, men personligen mådde jag väldigt dåligt på grund av detta. Min syster som är några år äldre hade samma problem fast några år tidigare, och hon hade använt viktväktarna och gått ner ca 10 kg. Jag provade detta och körde hårt på det, och efter ca 1 år vägde jag 70 kg. Men jag kom inte längre, och mitt humör var aldrig speciellt bra. Jag gick alltid hungrig och var jämt sugen på något sött. Enligt viktväktarna som jag använde då innehöll frukt inga POINTS och därför åt jag mängder av frukt på dagarna för att hålla mig någorlunda mätt. Jag kunde äta upp till 20 frukter per dag!
.
Fram tills den 14 november 2010. Då brast det och jag orkade inte mer, jag trivdes inte alls med mig själv och det spelade ingen roll hur mycket jag än kämpade, jag gick inte ner det jag ville.
Då fick jag hjälp av min pappa som berättade om en arbetskompis som alltid hade varit ganska stor, men slutade tvärt att äta kolhydrater och åt istället mycket protein och fett. För mig lät det så främmande och som en extrem bantningsmetod, det ville jag inte ge mig in på. Jag ville bara äta normalt, precis som alla andra och kunna vara smal i alla fall. Men eftersom jag var så ledsen bestämde jag mig, med pappas hjälp, att ge det en chans.
Och det var så gott. Jag minns att vi under den första veckan åt mycket lax med skagenröra på. Mycket skagenröra dessutom, och jag njöt så sjukt mycket. Jag hade inte ätit en droppe fett på mer än ett år. Maten bestod av t.ex. lite mager kyckling och ris. Inget fett över huvud taget, för det var ju det man blev tjock av? Jag trodde aldrig att jag skulle gå ner någonting på att äta så här.
.
Men så vara efter 1 dag var det 0,5 kilo mindre. Och det bara rasade och på ca 4 veckor hade jag tappat 4 kilo. Livet var så mycket bättre.
.
Sedan denna novemberdag har jag hållt fast vid denna livsstilen. Jag har en vikt och en kropp som jag stormtrivs med, och jag kan njuta av mat. Jag kan äta mycket, tills jag är mätt och behöver inte oroa mig för att gå upp.
Jag äter vanligtvis 3 gånger per dag, men jag går aldrig hungrig däremellan och jag tappar aldrig humöret på samma sätt som innan, mitt blodsocker håller sig jämt på en jämn nivå.
Jag skulle aldrig någonsin gå tillbaka till livsstilen som jag hade innan, med pasta, bröd och ris och sådana saker. Jag gillade det då, men nu skulle jag aldrig äta det frivilligt!
.
.
Jag rekommenderar LCHF- livsstil till alla som vill gå ner i vikt eller bara vill må bättre. Ha ett jämnare humör, hålla sig längre på sina måltider eller helt enkelt bara njuta mer av livet. Det blir såå mycket godare!
.
Kram

Coconut cream- efterrätt! LCHF

Igår när jag var inne i mataffären gick jag och tittade lite på hyllan där all kokosmjölk står. (Jag älskar att ha kokosmjölk i t.ex. kycklinggrytor och andra grytor!). Så hittade jag en förpackning Coconut Cream från Blue Dragon. Tyckte det lät väldigt gott men har aldrig sett det förut. Det var en pappersförpackning och liksom hård, och när jag läste på den skulle den smälta vid uppvärmning. Lät spännande :)
Jag köpte en förpackning och tänkte att jag kommer nog på något roligt att göra med den. Och när jag kom hem gjorde jag en fantastiskt god kokosefterrätt! Blev chockad över hur gott det blev, och den var så enkel! :)
.
Du behöver:
ca 1 portion
  • 1 dl vispgrädde (40%)
  • ca 100 gram coconut cream
  • ca 1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Vispa grädden ganska hårt. Öppna förpackningen med Coconut Cream och häll ur all vätska från förpackningen. Pressa sedan ut kokosen ur förpackningen (det skall inte rinna någonting nu, det ska endast vara kokosen i fast form) ner i grädden. Vispa ihop det och tillsätt vaniljpulvret. Klart!
.
Coconut Creamen har en söt smak i sig, men har endast 1,8g kolhydrater/ 100 g. Alltså en perfekt efterrätt. Även grädden och vaniljpulvret har en söt smak, men det är ju inga dåliga kolhydrater. :)
.

En frukost att längta till

.
Det är inte konstigt att jag längtar till frukosten på kvällen när jag går och lägger mig... Denna frukosten är bland det godaste jag vet... :) Brödet är receptet på mina favoritbröd, sesambröden, och på ena har jag ett ägg och på den andra mozzarellaskivor.
.
Idag börjar jag skolan efter lunch så detta fick bli som en brunch för mig. Tror jag kommer kunna stå mig ett bra tag :)
.
Kram!

Köttbullar! LCHF

Igår var jag ensam hemma på kvällen och blev såå sugen på att göra egna köttbullar. Det kan väl inte vara så svårt? tänkte jag. Och det var det inte :) Jag köpte ett småpack köttfärs då det var bara jag själv som skulle äta, det var ca 170 g.
.
Det här behöver du:
1-2 portioner
  • 170 g köttfärs (blandfärs/ nötfärs)
  • 1 ägg
  • en nypa salt
  • svartpeppar
  • ca 1/2 tsk svartpeppar
  • ca 2 msk riven ost
  • lite hackad machésallad
  • Smör att steka i
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser, krama gärna ihop det med händerna. Smält sedan en stor klick smör i en stekpanna och börja rulla bollar av köttfärsen. Lägg dem i stekpannan allteftersom du rullat dem (när pannan blivit varm). Låt steka på mellanvärme tills de blivit genomstekta samt fått en fin brun stekyta. Servera med t.ex. blomkål, broccoli, blomkålsmos. Själv åt jag dem bara som de är, de är såå goda :)
.
.
.

Lax- omelett! LCHF

Idag blev det en ovanligt god omelett. Jag hade lång tid på mig, så den fick tillagas långsamt.
.
Jag började med att smälta en stor klick smör i stekpannan, och blandade 2 ägg tillsammans med en skvätt vatten, salt och svartpeppar. När smöret smält och det slutat puttra, hällde jag i äggsmeten och stekte på svag värme. Jag hade tagit fram en laxfilé tidigare som jag skar upp i småbitar och lade på, lade på några skivor ost, satte på locket och lät stå ca 20- 30 min med lock på. Kanterna på omeletten blev liksom småknapriga, med en smörig och god smak.
.
Prova, den blev riktigt god!!
.

RSS 2.0